Литвин похвалив себе за заслуги, які доведеться перероблювати

Вівторок, 24 січня 2006, 13:45

Голова Верховної Ради Володимир Литвин виступає за перегляд параметрів державного бюджету на 2006 рік.

Про це він повідомив, виступаючи на засіданні Чернігівської обласної ради під час робочої поїздки в Чернігівську область.

"Нам бюджет треба буде переглянути однозначно", - сказав Литвин.

Спікер зазначив, що перегляд бюджету пов'язаний не тільки з підвищенням ціни на газ, але й з низкою інших економічних причин.

Зокрема, зі слів Литвина, інфляція, закладена в бюджеті на нинішній рік, становить 8,7%. Однак, за оцінкою експертів, у тому числі з міжнародних фінансових інститутів, інфляція може перевищити 10%.

У зв'язку із цим Литвин вважає, що треба вжити запобіжних заходів.

Крім цього, голова парламенту сказав, що нинішній бюджет формувався на рівні зростання ВВП 7%, однак реально зростання ВВП становить не більш як 2%.

Литвин погодився з думкою окремих депутатів Чернігівської облради, що держбюджет-2006 приймався в складних умовах.

Водночас Литвин підкреслив, що прийняття бюджету - це заслуга парламенту.

Він нагадав, що саме на вимогу парламенту були знайдені додатково 10 млрд. гривень. Литвин прогнозує, що 2006 рік буде складним для України, насамперед в економічній сфері.

"2006 рік буде для України складним роком, роком невизначеності", - сказав Литвин.

Говорячи про проголошення 2006 року Роком села, Литвин сказав, що, крім декларації, необхідні реальні дії, треба, щоб якнайбільше галузей економіки працювали на село.

Відповідаючи на деякі докори депутатів Чернігівської облради про недостатнє фінансування сільського господарства, спікер сказав, що можна було б виділити хоч 20 млрд. гривень для села, однак якщо місцева влада не визначиться з тим, куди потрібно вкласти ці кошти, то жодного результату отримано не буде.

При цьому Литвин додав, що завжди вважав сільське господарство пріоритетною галуззю й намагався першими на розгляд парламенту ставити питання, запропоновані профільним аграрним парламентським комітетом.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування