Росія запустила нове шоу про Україну-злодійку

Вівторок, 24 січня 2006, 16:12

Офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов заявив про те, що Україна за останню добу збільшила відбір газу.

"Ми на даний час забезпечуємо постачання газу по всіх наших експортних маршрутах в обсягах, що перевищують планові цифри", - сказав він в ефірі Першого каналу.

"Але потрібно зауважити, що на українському напрямку є досить істотні проблеми, пов'язані з тим, що Україна не скорочує споживання газу, перебирає понад контракт", - додав Купріянов.

"І в зв'язку з цим ми бачимо, що ті обсяги, що ми додатково поставляємо на український кордон для європейських споживачів, у Європу не доходять", - заявляє представник "Газпрому".

"Наші попередження і вимоги до української сторони обмежити, відповідно до контрактів споживання газу, і заява української сторони про те, що це буде зроблено найближчим часом, привели поки до зворотньго результату. Відбір газу на Україні за минулу добу тільки збільшився", - заявив Купріянов.

У той же час представник "Газпрому", якого, не називаючи, цитує "Reuters", стверджує, що "Газпром" збільшує постачання газу на експорт по газопроводах "Ямал-Європа" і "Блакитний потік", щоб компенсувати падіння постачань у Європу.

"Ми збільшили постачання по "Ямал-Європа" і "Блакитному потоку" для компенсації українських втрат і, як і раніше, закликаємо Україну вжити заходів для оптимізації споживання газу", - зазначив представник "Газпрому".

"У вівторок, як і в попередні дні, з боку низки європейських компаній і державних структур надійшли повідомлення про недопоставки російського газу", - пише агентство.

Зокрема, міністр економіки Італії Джуліо Тремонті заявив, що готує документ про поточну енергетичну кризу в країні і планує переговори з "Газпромом".

Як відомо, у понеділок "Газпром" обвинуватив Україну у відборі призначеного європейцям газу, однак Київ стверджує, що збільшив споживання з дозволу Москви і пообіцяв скоротити споживання усередині країни.

"Газпром" пояснює ситуацію з експортом незвичайними морозами в Росії та в Європі і завіряє, що "робить усе можливе" для забезпечення як внутрішнього ринку, так і експорту.

Ліга, РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...