Литвин ніколи не скаже "ніколи" "Нашій Україні"

Вівторок, 24 січня 2006, 18:25

Голова Верховної Ради, лідер Народної партії Володимир Литвин допускає співпрацю блоку свого імені із блоком партій "Наша Україна" як до, так і після виборів.

Про це він повідомив журналістам на прес-конференції в ході робочої поїздки в Чернігівську область. "У політиці ніколи не говори ніколи", - сказав Литвин.

На його думку, різні політичні сили поділяють позиції людей, які представляють ці партії або блоки, а не їхні політичні програми.

Литвин зазначив, що критики блоку Литвина не читали його програму.

Інакше, з його слів, вони підписалися б під цим документом, оскільки він має реальні підстави бути втіленим після виборів.

Литвин додав, що майбутнє співробітництво залежатиме від того, наскільки політики говоритимуть про те, що їх об'єднує, а не роз'єднує.

"Часто говорять про програмні основи, а в голові тримають посади", - сказав Литвин.

Коментуючи звернення президента Віктора Ющенка до народу, який закликав ввести мораторій на деструктивні дії з боку членів уряду політичних сил, Литвин запропонував визначитися в термінах: що таке деструктивні і конструктивні сили.

"Коли ми визначимося в дефініціях, тоді можна давати оцінки", - підкреслив Литвин.

Спікер також зазначив, що на засіданні Ради національної безпеки й оборони пропонував відмовитися від "радянської типології, від спроб навішувати ярлики".

"Тому що, якщо говорити про деструктивні сили, то за цими силами стоять люди. У такому випадку потрібно говорити, що деструктивна частина українського суспільства. Тоді для деяких політиків, які володіють владою, потрібно замінити деяку частину людей", - сказав Литвин.

"Я - за дії, що відповідають реаліям нашого життя і відповідають законам", - сказав він, зазначивши, що виступає за те, щоб з'являлися рішення в рамках закону.

"Інтерфакс-Україна", Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування