Судимості Януковича скасувала 7-річна секретарка?

Вівторок, 24 січня 2006, 21:42

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що Генпрокуратура може оскаржити у Верховному суді рішення про скасування судимостей Віктора Януковича, що може позбавити його права балотуватися до парламенту.

Як повідомив міністр в ефірі 5 каналу, експертиза довела, що рішення суду було "сфальсифіковане".

"Донецька обласна прокуратура порушила кримінальну справу по факту можливої фальсифікації рішення про зняття судимостей з Януковича. В ході розслідування на допит були викликані голова Апеляційного суду, секретарка і таке інше", - розповів Луценко.

"Експертиза однозначно встановила, що рішення було сфальсифікованим, і, наскільки мені відомо, секретарка, яка підписалася під рішенням того суду, на той час мала вік близько семи років від роду. Забули поставити когось більш дорослого. Але ці особи одразу махнули в біга", - повідомив міністр.

Зараз, за словами Луценка, прокуратура "затребувала цю справу, має розглянути і вирішити, чи робити подання до Верховного суду про визнання цієї справи недійсною".

"Тоді Янукович буде визнаний як людина, із якої не знімали судимості, а отже, згідно чинного законодавства, не має права балотуватися до Верховної Ради", - пояснив Луценко.

Щодо минулих виборів, то міністр відзначив, що МВС притягло до відповідальності більше 200 організаторів фальсифікацій.

"Ми ведемо дуже багато справ по фальсифікаціях. Завдяки політичній волі парламенту більшість з них одержить умовні терміни, але 200 з лишком організаторів фальсифікацій від рівня заступників губернатора до мера й начальників управлінь адміністрацій притягуються до реальної кримінальної відповідальності", - наголосив Луценко.

Водночас він поскаржився, що ці люди не дають "чи то з боязні, чи то з відданості, чи то з дурощів" свідчення проти вищих організаторів.

Щодо своїх планів після виборів, то Луценко сказав, що "і 26, і 27 березня його побачать в кріслі міністра внутрішніх справ, до формування нового уряду".

Щодо балотування до місцевих рад, то Луценко пояснив, що йде до Рівненської ради, щоб "привернути увагу до проблем міліції в рідній області", налагодити її стосунки з місцевою владою.

"А в Києві для мене принципово, щоб прогресивна, європейська партія, навколо якої буде створюватися майбутня коаліція, мала достатньо місць", - сказав міністр, додавши: "Я нічого не боюсь. Не в мої правилах підстилати соломку, щоб не впасти".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування