У Луценка просили бензин на справу Гонгадзе

Вівторок, 24 січня 2006, 22:10

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко висловлює оптимізм щодо розслідування справи Гонгадзе оскільки дії Генпрокуратури в ній знову активізовані.

Про це він розповів в ефірі 5 каналу.

"Я отримав вимоги від прокуратури щодо надання свідчень в ході суду – вони будуть ретельно виконані. Я знаю, що вчора відбулось кілька допитів колишніх працівників МВС і одного діючого", - повідомив міністр.

Реклама:

"В певний момент я відчував, що слідство зупинилося на моменті убивства Георгія..., сьогодні активні дії знову почалися, бо в міліції вже попросили надати бензин, автомобілі, слідчих... я знаю, що генпрокуратура активізувала слідство", - додав він.

Щодо ролі в цій справі Миколи Мельниченка, то, на думку міністра, вона є "ключовою", і він має дати покази в прокуратурі.

"Думаю, Микола усвідомлює свою відповідальність за другий етап, коли з'ясовуватимуть, хто є замовником убивства", - сказав Луценко.

ВІДЕО ДНЯ

На питання, чи спілкується він зараз з Мельниченко, Луценко відповів, що "дуже мало".

Під час ефіру Мельниченко зателефонував до студії 5 каналу, але його спілкування з Луценком не відбулося, оскільки Микола не набрав вдруге номер.

***

В ефірі каналу Луценко відкинув закиди, що міліція не змогла піймати бандитів, як обіцяла нова влада, і тепер вони ідуть у списках різних політсил на вибори.

"Міліція передала матеріали до прокуратури на 1300 посадових осіб, зокрема 630 керівників, в тому числі Чечетова, Кучму, Януковича, Шуфрича і інших відомих персонажів. Чому тоді, якщо міліція встановила цих підозрюваних, чому, коли збитки сягнули більше 22 мільярдів гривень, чому бандити не в тюрмах? Відповідь в законодавстві – це справа прокуратури", - зазначив Луценко.

При цьому він висловив сподівання, що ці справи будуть розслідувані при новому прокурорі, з яким Луценко має "рівні робочі відносини, не без тертя" і "спільну мету – довести справи до суду".

На питання, чи не спонукає він Кучму своїми діями до того, щоб він залишив Україну, міністр висловив заперечення, зазначивши: "як тільки Кучмі визначать статус підозрюваного, не треба ніякого Луценка, коли він зрозуміє, що справедливість його ось-ось настигне. Але міліція його не може зупинити, поки нема такого рішення прокуратури".

При цьому міністр підкреслив, що протоколи допиту Чечетова підтверджують причетність багатьох високопосадовців, зокрема і Кучми, до злочинів у сфері приватизації.


Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News