Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенка хвилює здоров'я Зінченка, але той просить не великодушничати

Середа, 25 січня 2006, 11:29

Печерський районний суд Києва зобов’язав колишнього держсекретаря Олександра Зінченка спростувати звинувачення у корупції на адресу екс-секретаря РНБО Петра Порошенка.

Суд зобов’язав Зінченка спростувати власні твердження протягом тижня з дня набрання рішенням законної сили, повідомляє прес-служба Порошенка.

"Не зважаючи на пафосні заяви Зінченка про саботування засідань суду та його показне не бажання надати суду аргументи щодо своїх висловлювань, відомо, що 24 січня під час розгляду зазначеної справи його представники вешталися по коридорах, намагаючись дізнатись про хід засідання", - сказано в повідомленні.

Як зазначає прес-служба, водночас представники Зінченка не вступали в процес, "в черговий раз довівши, що слово й діло в пана Зінченка постійно рухаються окремим шляхами".

Прес-служба нагадує, що згідно з українським законодавством, якщо рішення суду не виконується, існує норма щодо примусового виконання судового рішення.

"Але неадекватна поведінка пана Зінченка останнім часом доводить, що ця людина не здатна відповідати за власні вчинки і тому, якщо він навіть і відмовиться виконувати рішення суду Порошенко не буде займатися його кримінальним переслідуванням", - йдеться в повідомленні.

У відповідь на це Олександр Зінченко заявив, що вже подав 14 січня відповідне звернення до Ради суддів та суду апеляційної інстанції.

Його прес-служба нагадує, що Зінченко вирішив не брати участь у "шабаші" Печерського суду" через "відверте втручання у хід судового процесу".

Коментуючи слова Порошенка, що він "не буде займатися кримінальним переслідуванням" Зінченка з приводу невиконання рішення суду, останній наголосив, що подібні "великодушні" заяви не позбавлять відповідальності корупціонерів, як колишньої так і теперішньої влади".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування