Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко домовлятиметься з Радою, щоб не було квадратів і кубів

Середа, 25 січня 2006, 11:45

Президент Віктор Ющенко більше не вимагає від Веорховної Ради скасування постанови парламенту про відставку уряду Юрія Єханурова.

Як зазначив заступник голови секретаріату Іван Васюник, "єдиний правовий вихід з цієї ситуації" є дієздатний Конституційний суд.

"Він дасть правове тлумачення цього рішення (про відставку). Все інше буде поза правовим полем. Все інше може бути врегульоване лише на основі політичних домовленостей, які включають недопущення висловлювань і відставок міністрів у квадраті, в кубі і таке інше", - сказав Васюник.

У свою чергу на питання, чи не передумав Ющенко вимагати скасування рішення парламенту, прес-секретар президента Ірина Геращенко зазначила:

"Президент не змінив свою позицію щодо статусу уряду Єханурова. Якщо позиція не змінилася щодо статусу Єханурова, то навіщо наголошувати на тому, що не змінилося?".

Після цього Васюник додав, що напередодні президент уповноважив міністра юстиції Сергія Головатого підписати 7 конвенцій щодо участі України у Раді Європи. "Їх Головатий підписав як міністр", - сказав Васюник.

Як відомо, 10 січня парламент ухвалив постанову про звільнення уряду Єханурова через підписання угоди між Нафтогазом та Газпромом щодо поставок газу.

В той же час, президент назвав це рішення незаконним і вимагав, його скасування. Пізніше, парламент ухвалив рішення про звільнення двох міністрів уряду Єханурова – Головатого, та міністра Івана Плачкова.

В зв’язку із ситуацією, в понеділок президент запропонував план щодо стабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування