Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковича полюбив телевізор

Середа, 25 січня 2006, 12:41

Лідером новин ведучих українських і російських телеканалів стала Партія регіонів України.

Про це свідчать результати моніторингу, що проводився з 16 по 22 січня Асоціацією "Спільний простір" і комітетом "Рівність можливостей", повідомив директор комітету Олександр Чекмишев в агентстві "Інтерфакс-Україна".

"Фактично виборча кампанія, що починалася зі спроб розкручування партійних брендів, програмних основ партій і блоків, на цьому етапі почали висвітлюватися українськими каналами переважно через призму газової угоди і відставки уряду", - сказав Чекмишев.

У той же час, російські телеканали, за його словами, "фактично весь цей час критикували Україну за ялтинський маяк, пророкували імпічмент Ющенко, зокрема вустами Наталії Вітренко, і відповідно захищали Віктора Януковича в різних ситуаціях, зв'язаних з не дуже професійною роботою його іміджмейкерів".

Як повідомив Чекмишев, абсолютним лідером по негативній тональності новин ведучих українських і російських телеканалів за минулий тиждень став Блок Юліи Тимошенко - 342 секунди за тиждень, на другому місці - Блок "Наша Україна" - 293 секунди, на третьому - Партія регіонів - 189 секунди.

По нейтральній тональності лідером залишався Блок "Наша Україна", на другому місці - Партія регіонів, на третьому - БЮТ.

Найбільша кількість інформації з позитивної тональності було на адресу Партії регіонів - 102 секунди.

На російський телеканалах лідером по нейтральній тональності стали Партія регіонів, на другому місці - БЮТ, мінімальним хронометражем були представлені КПУ і Народний блок Литвина.

Крім того, Чекмишев повідомив, що деякі методи подачі матеріалів на деяких телеканалах з погляду журналістики демонструють приклади "відкритої маніпуляції", "порушення професійних і етичних стандартів професії".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...