Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія турбується, що через Україну мерзнуть поляки

Середа, 25 січня 2006, 13:09

Посол Російської Федерації в Україні Віктор Черномирдін заявляє, що підписання угоди про створення спільного підприємства між НАК "Нафтогаз України" і компанією "РосУкрЕнерго" відкладається не з вини російської сторони.

"З нашого, російського, боку були підготовлені повністю до понеділка всі документи, всі матеріали в розрізі тих домовленостей, які були раніше. Тому, чи то на прохання міністерства, чи то керівництва НАК ("Нафтогаз України") підписання документів зсунули на середу, а ось чому сьогодні не підписано, я навіть не знаю", - сказав Черномирдін у середу.

Як відомо, у середу прем’єр Юрій Єхануров заявив, що на сьогодні Україна та Росія не дійшли повної згоди щодо створення спільного підприємства з постачання газу.

Водночас голова Мінпроменерго Росії Віктор Христенко закликав Україну "вжити адекватних і жорстких заходів" по скороченню споживання газу.

"Якщо навіть ми, країна, яка добуває газ, змушені ввести обмеження на його споживання, виходячи з кліматичної обстановки, то Україні, яка закуповує цей ресурс, сам бог велів піти на ці обмеження", - заявив Христенко в Санкт-Петербурзі.

Як підкреслив міністр, "не треба вирішувати свої проблеми за рахунок сусідів, тим більше близької і рідної Польщі, яка замерзає".

Христенко підкреслив, що в Україні "повинні бути введені графіки по скороченню споживання газу й електроенергії, повинні бути задіяні наявні в України серйозні потужності в атомній енергетиці".

Одночасно міністр підкреслив, що "усе, що стосується позаконтрактного, наднормативного відбору газу, буде враховано "Газпромом" при підведенні щомісячних підсумків по розрахунках з українською стороною".

"Фінансові наслідки цих дій зовсім зрозумілі, зрозумілий і спосіб їхнього врегулювання", - відзначив голова Мінпроменерго.

Однак, підкреслив міністр, "крім фінансових наслідків, є ще і наслідки, пов'язані з забезпеченням європейських споживачів, які опинилися в не найсприятливіших кліматичних умовах нинішньої зими".

УНІАН, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: