Тимошенко хоче, щоб політики брали приклад із собак

Середа, 25 січня 2006, 17:49

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко готова до консолідації зусиль з президентом України, якщо отримає таку пропозицію безпосередньо від Віктора Ющенка.

Про це вона заявила в середу на прес-конференції в Кіровограді, коментуючи своє ставлення до пропозиції Романа Безсмертного про формування коаліції демократичних сил в майбутньому парламенті.

За словами Тимошенко, саме президент повинен бути консолідатором спільних зусиль політичних партій, а "Безсмертний є надто дріб"язковою фігурою для цього".

"Такі політичні фігури були ідеологами, виконавцями руйнації єдності "Нашої України". Їхні дії були спрямовані на роз"єднання нашої команди. Тому, якщо президент дійсно має намір консолідувати демократичні сили, я буду це вітати", - підкреслила Тимошенко.

Відповідаючи на запитання, хто є еталоном політика, Тимошенко сказала: "Політик і еталон – це несумісні слова. Бездоганний політик – це оксюморон, тому в мене ніколи не було кумирів або авторитетів. Я хочу будувати свою особливу політичну лінію, хочу запропонувати політику нової якості".

"Її унікальність – у можливості вести політику чесно. Коли кожна клітинка політика в суспільства як на долоні, і за жодну клітинку не соромно", - пояснила вона.

Тимошенко заявила, що дуже хоче, щоб її робота залежала не від того, про що домовляться політики в кулуарах, а від того, наскільки довіряють їй люди.

Вона нагадала, що саме з Кіровоградщини почався її політичний шлях: на довиборах у Кіровоградському виборчому окрузі в 1996 році за неї проголосували більше 90% людей.

"Саме тому тут я відчуваю особливе натхнення, адже тут уперше мені довірились люди. Зараз я можу сміливо дивитися в очі кіровоградцям, які дали мені путівку в політичне життя, тому що жодного разу я їх не зрадила й ніколи не забувала", - наголосила Тимошенко.

На запитання, чого вона очікує від року Собаки, екс-прем’єр відповіла: "Собака – це відданий друг, який ніколи не зраджує. Я хочу, щоб політики навчились чомусь гарному в собак: не тільки скулити й гавкати одне на одного, а ще й не зраджувати – ані тих людей, які їм довіряють, ані тих політиків, які йдуть поруч з ними".

На прес-конференції в Кіровограді Тимошенко заявила, що після газової кризи Україна може отримати ще й кризу ядерної енергетики.

"Після великого газового скандалу ми маємо всі шанси отримати новий скандал, який може народитися на базі розбалансування наших стратегічних угод з Російською Федерацією по забезпеченню України ядерним паливом", – попередила вона.

УНІАН, сайт БЮТ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування