Погуляти в Європі стане легше, але не в США

Четвер, 26 січня 2006, 09:44

Міністр закордонних справ Борис Тарасюк вважає, що угода між Україною та ЄС про спрощення візового режиму може бути підписана наприкінці березня нинішнього року.

"Підписання буде десь наприкінці березня", - передає слова міністра "Інтерфакс-Україна".

Тарасюк відзначив, що результати чергового раунду, що завершився в Києві у вівторок, переговорів по цьому питанню "дуже позитивні".

"Ми можемо очікувати, що на початку березня відбудеться третій і останній раунд переговорів. Таким чином, буде підготовлена угода про спрощення візового режиму", - зазначив міністр.

За словами керівника прес-служби МЗС Василя Філіпчука, наступний раунд переговорів між Україною та ЄС про спрощення візового режиму відбудеться у Брюсселі.

У той же час посол США в Україні Джон Гербст вважає, що не варто очікувати великої лібералізації візового режиму з боку Штатів стосовно України.

Таку думку Гербст обґрунтував тим, що "багато хто хоче приїхати до нас (у США), іноді як туристи, студенти, але потім вони нелегально залишаються в США працювати. Крім того, актуальна проблема тероризму".

Говорячи про скасування Україною візового режиму для громадян США і Європи в квітні 2005 року, посол зазначив, що кількість американців, що приїхали в Україну, значно зросла.

"У мене немає точних даних, але якщо подивитися на ті зустрічі, що я провів з американськими бізнесменами останнім часом, то можу сказати, що, звичайно, більше американців приїхало в Україну", - сказав Гербст, при цьому зазначивши, що "це природно".

"Україна, безумовно, цікавить інвесторів. Природно, що після президентських виборів багато наших інвесторів вважають, що ситуація в Україні поліпшується і що в цю країну можна вкладати гроші, хоча вони поки не прийшли до цього рішення", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування