Щоб не впливати на Україну, Росія надягла краватку

Четвер, 26 січня 2006, 12:32

Росія не хоче, щоб двосторонні відносини з Україною були піддані впливу виборів в одній або іншій країні.

Про це заявив секретар Ради безпеки Росії Ігор Іванов, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Ми б не хотіли, щоб вибори в нашій країні та в Україні визначали або впливали на хід наших відносин", - зазначив Іванов.

Також він повідомив, що в ході запланованих на 26 січня зустрічей з українськими політиками має намір переконати їх саме в цьому.

Іванов висловив побажання, щоб такі відносини були передбачуваними, стабільними та незалежними від політичної кон'юнктури ні Росії, ні України.

Як аргумент він привів те, що такі відносини будуть більш зрозумілими для підприємців.

Іванов також розкритикував використання цих двосторонніх відносин у передвиборних кампаніях.

"Можливо, хтось намагається використовувати в період передвиборної кампанії російсько-українські відносини, виходить, у них немає інших аргументів, щоб обґрунтувати свою позицію, це не дуже сильна сторона політичних партій, що спекулюють на російсько-українських відносинах", - заявив Іванов.

Секретар Радбезу охарактеризував як "стратегічні відносини двох дружніх країн-сусідів і категорично відкинув можливість застосування до них метафори "холодна війна".

Зі свого боку секретар Ради нацбезпеки та оборони України Анатолій Кінах зазначив, що в двосторонніх відносинах назбиралися певні проблеми, частина з яких пов'язана з тим, що на міждержавному рівні часто були неформальні домовленості.

"У нас нагромадилося багато проблем, частина з них у зв'язку з тим, що ми в останні роки занадто захопилися на міждержавному рівні безкраватковою дипломатією", - заявив Кінах.

На його думку, обидві сторони зараз докладають зусиль, щоб перевести ці відносини у формат прагматичних, рівноправних і взаємовигідних, сформульованих у договірно-правовій базі, з виконанням узятих на себе зобов'язань.

"От ми з Анатолієм Кириловичем у краватках", - пожартував Іванов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування