Через п'ять років від нинішнього парламенту нічого не лишиться

Четвер, 26 січня 2006, 13:22

Голова Верховної Ради Володимир Литвин прогнозує, що парламент наступного скликання оновиться на 60%.

Про це він сказав у Києві під час зустрічі з регіональними ЗМІ, повідомляє УНІАН.

Литвин нагадав свою попередню думку про те, що це буде 40%, але змінив її. "Оновлення буде непоганим", - зазначив він, додавши, що воно дозволить мати певну наступність.

Разом з тим, зауважив спікер, після наступних виборів 2011 року парламент буде повністю замінений, як і відбудеться повна заміна кадрового складу усіх інститутів влади в Україні.

"До певної міри, я хочу сказати, процес зміни поколінь в Україні затягнувся. Він дещо штучно стриманий, у тому числі через те законодавство про вибори, яке ми маємо сьогодні", - зазначив Литвин.

На його думку, незважаючи на те, що пропорційна система виборів передбачена Основним Законом, вона протримається "лише на цей цикл виборів".

На питання, скільки молоді, на його думку, прийде до парламенту наступного скликання, Литвин зауважив, що цей відсоток буде невеликим, "тому що дядьки дорослі ще себе добре почувають і хочуть попрацювати на благо України".

Водночас він вважає, що треба дивитись на те, що мається на увазі під словом "молодь": якщо до 28 років, то їх справді буде небагато, якщо до 35 років, то їх буде 10-15%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...