Тимошенко піариться на поганій погоді

Четвер, 26 січня 2006, 17:37

Енергетична криза, "пов'язана з ганебною угодою від 4 січня про так звані нові умови постачання газу в Україну", розвивається за найгіршим сценарієм.

Про це йдеться в заяві БЮТ, що розповсюджено прес-службою блоку.

"Всупереч запевненням урядовців, що підвищення цін на газ залишиться майже непомітним, ріст цін уже вдарив по економіці України та населенню", - йдеться у заяві.

Ініціативу голови правління НАК "Нафтогаз України" Олексія Івченка про підвищення плати за газ на 50% для підприємств блок називає "нічим іншим, як винятковим цинізмом".

"З таким же успіхом, пану Івченку можна було б порадити зовсім відключити опалення в школах для того, щоб "загартувати українських дітей", - додається у повідомленні.

За словами блоку, "підвищення цін на газ для промисловості на 50% неодмінно призведе до паралічу української економіки, повального росту цін на всі товари та послуги... і, зрештою, поставить непереборні бар'єри на шляху європейської інтеграції України".

У блоці переконані, що впроваджувати енергозберігаючі технології необхідно зменшенням податку на прибуток у тій частині, що використовується для енергозбереження, а не драконівським підвищенням цін.

"БЮТ поділяє турботу керівників переважної більшості промислових підприємств України щодо непрогнозованого підвищення цін на газ та готовий їх захищати", - повідомляє прес-служба.

"Наша позиція у ставленні до чиновників, що підписали московські газові угоди, залишається незмінною: відставка та притягнення до відповідальності за зраду державних інтересів", - додається у заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування