"Газпром" поставив Україну на лічильник

Четвер, 26 січня 2006, 19:06

Перебір газу Україною під час холодів досяг 80 мільйонів кубометрів на добу, Європа недоодержала з 19 по 25 січня 326 мільйонів кубів.

Про це йдеться в прес-релізі "Газпрому", повідомляють РИА Новости.

"В ситуації, коли найсильніші морози вдарили практично в усіх європейських країнах, Україна, користуючись своїм положенням країни-транзитера, забезпечує себе газом за рахунок споживачів у Європі", - зазначається в заяві.

При цьому Україна "незаконно перевищує не тільки власні ліміти споживання, але і забирає додаткові постачання російського газу в Європу", додає заступник голови правління "Газпрому" Олександр Ананєнков.

За підсумками наради в "Газпромі" під його керівництвом, присвяченого забезпеченню постачань газу російським і закордонним споживачам у період різкого похолодання, доручено відправити в НАК "Нафтогаз України" "чергову телеграму з вимогою припинити перебори газу і неухильно додержуватися контракту на транзит російського газу територією України".

"Холоди, що наступили, показали, що Україна є єдиною транзитною державою, що найгрубішим чином зневажає міжнародні норми ведення газового бізнесу", - заявив Ананєнков.

"Фактично це означає повну відсутність контролю в енергетичній сфері України", - закінчив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування