Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах підставив президенту обидва плеча

П'ятниця, 27 січня 2006, 10:46

РНБО підтримує пропозиції глави держави Віктора Ющенка щодо необхідності поглиблення конструктивного і результативного діалогу президента, уряду і Верховної Ради.

Про підтримку діалогу з метою врегулювання поточного загострення у відносинах між гілками влади заявив секретар РНБО Анатолій Кінах, повідомляє УНІАН.

Зокрема, Кінах наголосив: "Кожен учасник політичного діалогу повинен виходити виключно з інтересів держави й суспільства".

За словами секретаря РНБОУ, деталізуючи зміст пропозицій президента із врегулювання політичної кризи, у документі висловлено занепокоєння поточною політичною ситуацією в країні.

"Зокрема, незавершеністю формування Конституційного Суду, загостренням парламентсько-урядових відносин, пов'язаних із ситуацією навколо відставки уряду, відсутності необхідного законодавчого пакета по реалізації нових змін до Конституції України", - йдеться у документі.

"Усі ці чинники створюють високий рівень ризиків у контексті розбалансування системи державної влади, зниження якості і результативності державної політики, створюють загрозу поглибленню нестабільності в суспільстві", - переконаний Кінах.

"Важливим етапом консолідації гілок влади є забезпечення діяльності Конституційного Суду, який би своїм висновком про конституційність постанови щодо відставки уряду остаточно врегулював поточне політичне напруження", - заявив секретар РНБО.

Він також відзначив необхідність запровадження мораторію на період розгляду питання у Конституційному Суді на будь-які висловлювання та дії, які можуть призвести до подальшої дестабілізації ситуації в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування