В парламент збираються "жреці", яких не можна покритикувати

П'ятниця, 27 січня 2006, 12:09

Радник президента Володимир Горбулін заявляє, що політики мають дати оцінку плану стабілізації політичної ситуації в Україні, що запропонував президент Віктор Ющенко.

Про це Горбулін заявив на прес-конференції в п'ятницю.

"Наскільки мені відомо, голова Верховної Ради Володимир Литвин позитивно оцінив цей план. Було б дуже непогано, якщо б інші політичні сили, які сьогодні себе відносять до опозиції, висловили свою точку зору", - зазначив Горбулін.

"Щоб знайшлась якась більшість, яка б висловила свою думку, бо це матеріал, який дозволяє знайти шляхи створення в суспільстві нормальної громадянської думки перед таким важким іспитом як парламентські вибори", - додав радник президента.

Горбулін також закликав політологів визначити критерії оцінки роботи Верховної Ради, бо, за його словами, зараз таких немає.

"Президента можна весь час критикувати, бо є конкретні ділянки роботи, за які він відповідає. А Верховну Раду дуже важко критикувати, вони закони приймають? Приймають. Це той орган, що має складати закони чи своє власне життя?", - спитав Горбулін.

Він також зазначив, що близько 80% складу нинішнього парламенту йде на вибори. "Таке враження, що протягом усіх років незалежності складається така собі секта жреців", - зауважив радник президента.

За його словами, зараз в парламенті є такі депутати, які обиралися до Верховної Ради і по три, і по чотири рази.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування