Рибачук знає, що РосУкрЕнерго змусять розкритися

П'ятниця, 27 січня 2006, 13:23

Голова секретаріату президента Олег Рибачук заявляє, що компанія РосУкрЕнерго відмовила НАК "Нафтогаз України" у покупці частини акцій.

"Десь чотири місяці тому НАК "Нафтогаз України" зробив офіційну пропозицію про покупку частини акцій "РосУкрЕнерго". Однак була отримана відповідь, що інвестори не зацікавлені в продажі", - сказав Рибачук в інтерв'ю "Экономическим известиям".

За його словами, до цієї компанії "прикута занадто велика увага" європейських країн, що змусить РосУкрЕнерго "розкриватися".

"РосУкрЕнерго" вже привернула увагу міжнародної організації, яка бореться з відмиванням грошей, — FATF. З цього приводу представники країн ЄС уже проводили консультації в Брюсселі", - сказав Рибачук.

Він також розповів, що ця компанія була предметом обговорення на його зустрічах з послами країн "Великої вісімки" на початку року.

"Зараз я передаю західному дипломатичному корпусу інформацію СБУ про те, що таке "РосУкрЕнерго", - додав він.

Однак Рибачук упевнений, що навіть якщо спільне підприємство з НАК "Нафтогазом" і РосУкрЕнерго не буде створено до 1 лютого, Росія не "перекриє" Україні газ.

"Спроба перекрити трубу вдарила по Росії, по її іміджу надійного постачальника чи не сильніше, ніж по Україні. Звичайно, гарантувати щось або вгадувати логіку поведінки тієї сторони дуже складно. Але після спілкування двох президентів в Астані було відчуття, що вони один одного зрозуміли", - сказав він.


Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування