Україна видворила росіянина - провокатора Януковича

П'ятниця, 27 січня 2006, 15:32

Російський політолог Кирило Фролов заявив, що в п'ятницю його не пустили в Україну.

"Я прилетів у Сімферополь для участі в наукових зустрічах і для того, щоб читати лекції в місцевому університеті. Однак на паспортному контролі в аеропорті Сімферополя без пояснення причин мені вручили постанову української влади про заборону перетину кордону", - сказав Фролов телефоном.

Також він заявив, що в нього відібрали паспорт, після чого "силою посадили в літак, що направляється до Москви".

За словами Фролова, зараз він знаходиться на борту літака "Архангельських авіаліній" і чекає вильоту.

"Я інтерпретую це як репресивні дії, як порушення домовленостей урядів Росії й України про вільний перетин громадянами цих країн кордонів між цими державами", - заявив експерт.

"Останнім часом ЗМІ України з посиланням на міністра закордонних справ Бориса Тарасюка повідомляли, що буде складено список російських учених, політиків і політологів, що будуть оголошені в Україні персоною нон-грата. Я потрапив у цей "чорний список", - вважає Фролов.

На його думку, українська влада не може простити йому висловлення про "перетворення України в антиросійську державу".

"Завтра подібна депортація може торкнутися кожного громадянина Російської Федерації: будь-якого вченого, що поїде почитати лекцію, або людину, що їде на відпочинок у Крим", - заявив Фролов.

Зі свого боку начальник прес-служби Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України Сергій Шамшура повідомив, що Фролову "причини недопуску було пояснено".

"У громадянина Росії із собою був мобільний телефон, однак, Фролов по телефону ні з ким не зв'язувався і не вимагав ніяких зустрічей", - зазначив Шамшура.

"Ніяких претензій до прикордонників або до кого-небудь ще, не пред'являв", - додав він.

"Його посадили на літак. І вже, піднімаючись по трапу, Фролов сказав тим, хто його супроводжував, що він буде скаржитися на Державну прикордонну службу України", - заявив начальник прес-служби.

Фролов є керівником відділу України в Інституті країн СНД. Також він відомий тим, що в минулому році працював в підтримку Віктора Януковича і займався провокаціями на його користь.

Інтерфакс, РИА Новости

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування