Фрадков відмовився від українських битків не від гарного життя

П'ятниця, 27 січня 2006, 15:37

Прем'єр-міністр РФ Михайло Фрадков заявив, що обмеження на ввіз сільгосппродукції з України продиктоване фітосанітарними вимогами і не є важелем з'ясування політичних відносин.

Про це він заявив у п'ятницю в ході відвідування птахофабрики в Білгородській області, повідомляє "Інтерфакс Україна".

"Ці обмеження введені не від гарного життя і не з метою деформувати умови конкуренції, а у зв'язку з необхідністю захисту споживачів від неякісної продукції", - сказав Фрадков.

"Це не важіль з'ясування торгово-економічних або, не дай Боже, політичних відносин, це фітосанітарні вимоги", - підкреслив прем'єр-міністр.

Раніше в п'ятницю радник президента України Володимир Горбулін повідомив, що Україна готова погодитися з пропозиціями РФ з посилення ветеринарного контролю за постачаннями м'яса.

"Я сподіваюся, що переговори, які почалися в Москві 23 січня, будуть продовжені 1 лютого. Росія внесла свої пропозиції щодо посилення ветеринарного контролю, і ми готові з ними погодитися", - сказав він.

Водночас Горбулін заявив, що вважає заборону на ввіз українського м'яса політичною.

"І м'ясомолочна продукція, і труби великого діаметра - думаю, тут присутній політичний колорит. Дай Боже, щоб газова війна не продовжувалася до 26 березня (до парламентських виборів). Можуть виникнути й інші війни, пов'язані з постачанням палива для атомних електростанцій або сирої нафти", - сказав радник Ющенка.

Як повідомлялося раніше, прем'єр-міністр України Юрій Єхануров визнав, що з України в Росію надходило неякісне і контрабандне м'ясо.

"Правда, що м'ясо буйвола виявлене в Брянській області. Правда і те, що українські служби це пропустили", - сказав він.

За словами Єханурова, такі випадки відзначалися і раніше. "Але це були прості технічні питання", - відзначив прем'єр.

Також Єхануров торкнувся питання про контрабандні постачання польської свинини з українським маркіруванням. "Ми проведемо розслідування по всіх цих випадках і обов'язково сповістимо про його результати пресі", - завірив Єхануров.

Як відомо, Росія заборонила з 30 грудня 2005 року ввіз продукції тваринництва, що проходить транзитом через Україну. З 1 січня 2006 року введені обмеження на ввіз усіх видів сирих м'ясних напівфабрикатів, а з 20 січня Росія ввела заборону на ввіз продукції тваринництва з України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування