Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Наступним прем’єром точно буде не Кравчук і не Медведчук

Субота, 28 січня 2006, 10:23

Опозиційний блок "Не так!" не буде висувати свого кандидата на посаду прем’єр-міністра після парламентських виборів.

Про це сказав лідер блоку Леонід Кравчук в інтерв’ю газеті "День", опублікованому в суботу.

"Єдиний блок, який не буде пропонувати в прем’єри свого лідера, — це наш блок. Мене пропонувати нікуди не будуть, бо я чітко сказав, що нікуди не піду", - зазначив Кравчук.

"Кого б ми підтримали на прем’єра? Ми давно вже співпрацюємо з Партією регіонів. І ця співпраця могла б продовжуватися", - сказав він.

Кравчук зазначив, що блок "Не так" міг би "дуже серйозно доповнити Партію регіонів".

"У Партії регіонів немає сьогодні таких кваліфікованих людей, як у нас, у сфері міжнародної політики. А у нас є Костянтин Грищенко, колишній міністр закордонних справ. Врешті-решт, і я дещо розумію в зовнішній політиці. Далі: чи є у них сильні гуманітарії? Немає. А у нас є Валентина Довженко з партії "Жінки України". Сильні юристи? Також ні. А у нас є професіонали правничої справи Віктор Медведчук і Степан Гавриш", - сказав Кравчук.

"А по-друге... Все-таки "Регіони" — це передовсім Донбас...Вони мають спиратися на всю регіональну палітру. І тут наші можливості й наш електорат стали б у нагоді", - додав він.

Відповідаючи на питання, кого б така сила висунула на посаду прем’єра, Кравчук сказав: "Ну це вже від них, від Партії регіонів, буде виходити пропозиція. Адже очевидно, що вони наберуть найбільше мандатів. А "регіонали", зрозуміло, будуть пропонувати Віктора Януковича".

На питання, чому цією кандидатурою не може бути Ринат Ахметов, Кравчук висловив думку, що "Ахметов і сам би на це не погодився, бо це не його справа — керувати усією державою. Його справа — це великий бізнес".

Він також відкинув версію, що кандидатом у прем’єри може бути екс-президент Леонід Кучма.

"А хто його висуне?.. Мені здається, що це якась фантазія. Тут немає логіки. За Кучмою не стоїть у даному разі жодної політичної сили, та й сам він сказав, що поки що не збирається займатися політикою", - сказав Кравчук.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування