Янукович розповів, як врятувати Україну

Субота, 28 січня 2006, 13:01

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович бачить вихід з політичної кризи у переговорах за участю президента, голови Верховної Ради, прем'єр-міністра та представників політичних сил.

У суботу, виступаючи на конференції Донецької обласної організації Партії регіонів, Янукович запропонував план подолання кризи, який наводить прес-служба партії.

Предметом переговорів, на думку Віктора Януковича, має стати пошук узгоджених підходів до подолання політичних наслідків газової кризи в контексті енергетичної безпеки України.

Другим важливим пунктом переговорів повинно бути дотримання політичного статус-кво у зв'язку зі вступом в силу з 1 січня цього року Конституційної реформи. Також у центрі переговорів повинно стояти питання про забезпечення демократичності виборів.

У своїх рекомендаціях щодо виходу з кризи Янукович також закликає президента не ініціювати перегляду прийнятих Верховною Радою в грудні 2004 року змін до Конституції.

Партія пропонує всім сторонам домовитися про те, що Конституційний Суд не буде приймати до розгляду будь-які заяви, спрямовані на зміну закону до 26 березня 2006 року.

Партія регіонів також пропонує до принципового узгодження всіх цінових і майнових пропозицій здійснювати переговори з питань постачань газу між Росією й Україною на державному рівні.

Янукович закликає уряд допустити всі групи міжнародних спостерігачів від визнаних світовим співтовариством організацій для спостереження на парламентських виборах.

Говорячи про майбутні вибори, Янукович підкреслює необхідність для президента рівно віддалитися від суб'єктів виборчого процесу, не допускати у своїх публічних виступах висловлень, що мають характер політичної реклами або антиреклами.

Члени уряду і керівники центральних і регіональних органів влади, включені у виборчі списки партій і політичних блоків, відповідно до плану Партії регіонів, на час передвиборної кампанії ідуть у відпустку за свій рахунок.

Керівні органи політичних партій – учасників угоди повинні прийняти партійні рішення, якими забезпечують неможливість участі своїх членів у будь-яких діях, що можуть бути кваліфіковані як спроби фальсифікації виборів, і доводять них до зведення учасників переговорів.

Усі спірні питання, за пропозицією Януковича, також вирішуються за столом переговорів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування