Пінчук обійдеться без газу і готується дякувати Росії

Субота, 28 січня 2006, 14:44

Корпорація "Інтерпайп" (Дніпропетровськ) має намір різко збільшити інвестиції в енергозбереження і максимально скоротити використання у виробництві природного газу з урахуванням його подорожчання.

Про це заявив засновник корпорації, народний депутат Віктор Пінчук журналістам у суботу в кулуарах Всесвітнього економічного форуму в Давосі (Швейцарія).

"У найближчі два роки ми інвестуємо дуже великі гроші в енергозбереження. Ми не те що скоротимо, а практично відійдемо від споживання газу", - заявив він.

Пінчук відзначив, що на відміну від своїх колег-бізнесменів він досить спокійно сприймає подорожчання газу.

"Я маю своєрідну точку зору на цю ситуацію: я вважаю, що в довгостроковій перспективі подорожчання газу корисно, хоча в короткостроковій - і болісно", - підкреслив бізнесмен.

На його думку, український бізнес має серйозно замислитися над скороченням енерговитрат і негайно і багато інвестувати в енергозберігаючі технології.

"У довгостроковій перспективі це абсолютно правильно, і через кілька років ми будемо вдячні за це. А те, що не найбільш вигідна угода підписана - так треба вчитися. На жаль, маємо, що маємо", - підсумував Пінчук.

При цьому він уточнив, що корпорація досі не має чіткої відповіді про те, за якою ціною вона буде купувати газ на українському ринку.

"Інтерпайп" входить у число провідних індустріальних груп України і її основні активи зосереджені в трубній галузі.

На Давоському форумі газову угоду між Україною і Росією різко критикували представники іншого великого українського консорціуму - "Індустріальної групи".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування