Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія офіційно образилася на Україну

Субота, 28 січня 2006, 15:10

Москва розцінює видворення владою України з Криму російського вченого Кирила Фролова як дії, що не відповідають відносинам дружби і співробітництва між двома країнами.

Як відзначається в розповсюдженому в суботу коментарі департаменту інформації і преси МЗС Росії, 27 січня завідувач відділом Інституту країн СНД Фролов, що прибув у Сімферополь для участі в міжнародній конференції, був видворений з території України.

При цьому, за даними МЗС РФ, прикордонні служби України послалися на розпорядження українських правоохоронних органів, на підставі якого ім'я вченого внесене в автоматизований список осіб, в'їзд яким на територію України закритий.

"У МЗС Росії подібні дії української влади розцінюють як такі, що не відповідають традиційним відносинам дружби і співробітництва між нашими країнами. Особливе здивування викликає той факт, що подібні заходи були вжиті у відношенні вченого", - сказали в МЗС РФ.

"Очевидно, що за всіма цими діями стоять цілком визначені сили. Їм явно не по душі російсько-український конструктивний діалог, що набирає обороти, і рух, що намітився, убік врегулювання складних двосторонніх проблем", - говориться в повідомленні зовнішньополітичного відомства.

У Москві виразили впевненість, що "такі дії, спрямовані на загострення відносин з Росією, не підтримуються більшістю розсудливих політиків і громадян".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування