Росії цікаво, що Україна зробила з м'ясом і молоком

Субота, 28 січня 2006, 16:20

У Москві чекають звіту української сторони про вжиті заходи в області ветеринарного контролю за якістю експортованої в Росію м'ясної і молочної продукції.

Як повідомляє ДІП МЗС РФ, про це в суботу було заявлено Тимчасовому повіреному в справах України в ході бесіди в російському зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС РФ підкреслили, що Росія погодилася на проведення зустрічі керівників міністерств сільського господарства двох країн з метою якнайшвидшого вирішення даної проблеми, "яка носить виключно технічний характер".

"Одночасно російською стороною було висловлене побажання завчасно одержати від української сторони розгорнуту інформацію про вжиті заходи у сфері ветеринарного контролю за якістю експортованої в Росію зазначеної продукції", - заявили в МЗС.

"Незважаючи на досягнуті в ході попередніх консультацій сторін домовленості, така інформація поки, на жаль, не була надана. Російська сторона як і раніше очікує її одержання", - підкреслили в департаменті.

Як повідомлялося, Росія заборонила на постачання продукції тваринництва з України з 20 січня.

23 січня в Москві відбулися переговори делегації Мінагрополітики України з представниками Россільгоспнагляду, що, за оцінкою російської сторони, пройшли безрезультатно.

Українська сторона, у свою чергу, розраховує на майбутньому тижні підписати документи, що дозволять відновити торгівлю м’ясомолочною продукцією.

30 січня міністр аграрної політики України Олександр Баранівський має намір провести в Москві переговори з проблем постачань до Росії української м'ясомолочної продукції.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування