Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко закликає ставити лічильники і не боятися шоку

Субота, 28 січня 2006, 17:34

Президент Віктор Ющенко виступає за початок в 2006 році всебічної реформи житлово-комунального господарства.

"Я пропоную конкретний план щодо модернізації цього сектору", - сказав він у щотижневому радіозверненні до нації.

Першим кроком реформи, за його словами, є ліквідація монополії в комунальному секторі.

"Тільки чесна і прозора конкуренція може створити вибір. Тільки так населення отримає якісні послуги за помірну ціну", - сказав Ющенко.

"Коли житлово-комунальні господарства будуть боротися за свого споживача, тоді зникнуть довгі черги і неякісна допомога ЖЕКів. Виграє той, хто запропонує найкращі послуги", - зазначив він.

Президент також виступив за упорядкування тарифної політики, яка поставить оплату за послуги в залежність від їх якості. При цьому він ще раз наголосив, що ціни на газ і електроенергію для населення найближчим часом не зростатимуть.

Третім кроком реформи Ющенко назвав енергозбереження. "Ми маємо навчитися витрачати енергію розумно. Досвід найближчих сусідів свідчить – після запровадження енергозберігаючих технологій, в тому числі і лічильників, витрати ресурсів скорочуються майже вдвічі", - зазначив він.

Ющенко також наголосив на необхідності будівництва нового і якісного житла, доступного для кожного.

"Шлях успішних реформ пройшли наші сусіди – Казахстан, країни Балтії, Центрально-Східної Європи. Місцева влада в Україні повинна вивчити цей досвід і впроваджувати його.
Україна також має успішні приклади реформ. На ринкові відносини переходять в Одеській, Дніпропетровській, Полтавській областях", - сказав Ющенко.

"Не будьте байдужими до порядку у вашому будинку і подвір’ї. Об’єднуйтесь у громади, стимулюйте місцеву владу переходити на ринкові відносини", - закликав він.

Разом з тим, президент наголосив, що "реформа не стане шоковою терапією і не відіб’ється на ваших гаманцях".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...