Ющенко придумав, як назвати київські вулиці й метро

Неділя, 29 січня 2006, 11:23

Президент Віктор Ющенко закликав співвітчизників вшанувати пам'ять Героїв Крут, річниця загибелі яких відзначається у неділю.

Як зазначив Ющенко у своєму зверненні до громадян з нагоди Дня пам'яті Героїв Крут, 29 січня 1918 року стало унікальною сторінкою історії України, "яка несе колосальне емоційне та історичне навантаження".

"Українська влада і народ повинні вийти єдиним фронтом на захист національних інтересів України. Я закликаю наших політиків бути виваженими, а громадян – мудрими. В єдності наша сила", – підкреслив президент.

Він також звернувся до київського міського голови Олександра Омельченка та депутатів Київської міськради з ініціативою вирішити відповідно до чинного законодавства питання про гідне увічнення пам'яті Героїв Крут.

Йдеться зокрема про назви проспектів, площ, вулиць, парків, скверів, станцій метрополітену у столиці України.

"Ця подія стала яскравою сторінкою в історії України, а подвиг українських юнаків – прикладом жертовного служіння Батьківщині, який донині належним чином не оцінено", – переконаний Ющенко.

Ініціатива президента пов’язана із 88-ю річницею героїчної загибелі захисників УНР на Чернігівщині, яку Україна відзначає 29 січня.

Водночас лідери Блоку Юлії Тимошенко у цей день поклали квіти до могили юнаків, що загинули під станцією Крути у 1918 році, повідомляє прес-служба київського осередку блоку.

На покладання квітів до Аскольдової могили на Печерських кручах прийшли Олександр Турчинов, герой України Левко Лук'яненко, Микола Томенко, Анатолій Семинога та більше тисячі киян.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування