Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин не може висловити "теляче захоплення"

Понеділок, 30 січня 2006, 09:37

Головною помилкою першого року президентства Віктора Ющенка були прорахунки в кадровій політиці.

"Можу сказати, що головний промах - прорахунки в кадровій політиці. Не можна ставити великою заслугою те, що розігнали 18 або 22 тисячі держслужбовців", - сказав голова Верховної Ради Володимир Литвин в інтерв'ю газеті "Дело".

"Я розумію, замінити міністрів, голів областей, керівників райдержадміністрацій, менше тисячі людей. До чого тут директори шкіл, головні лікарі?", - додав спікер.

На його думку, другим промахом президента було "питання повального обвинувачення в корупції вчителів, лікарів". "Так, корупція існувала. Але і зараз вона процвітає, навіть ставки виросли", - зазначив Литвин.

"Третій момент – відсутність реальних кроків для консолідації українського суспільства, що частково пов'язано з пошуком ворогів. Помста навіть під прикриттям порятунку нації – не найкращий привід для консолідації суспільства", - вважає голова ВР.

У той же час на питання про протистояння з президентом, Литвин відповів: "Я поважаю вибір українського народу, до того ж поважаю Віктора Андрійовича як людину. Тому говорити про війну немає підстав".

"У нас просто принципово різні підходи до оцінки того, що відбувається в країні, і того, що потрібно робити для України", - додав спікер.

"Хоча президент - голова держави, він приймає остаточні рішення, що стосуються стратегії розвитку держави, я вже не можу нескінченно йому підтакувати, особливо в тих питаннях, де я бачу, що варто чинити інакше", - заявив Литвин.

На його думку, "немає підстав демонструвати теляче захоплення усім, що відбувається". "Бігти за президентом і кричати, як я захоплений тим, куди йде країна – не можу", - зазначив голова ВР.

"Хоч убийте мене, але я не можу сказати, що 2005-й був найуспішнішим за всі роки незалежності України. В окремих питаннях я згодний. Але в цьому – ні", - додав Литвин.

На питання, з ким із трьох сил – Тимошенко, Януковича або Ющенка, йому буде легше домовитися, голова ВР відповів: "У нас у селі говорять: "Дай боже нашому теляті вовка з'їсти".

"Я хотів би, щоб у мене була можливість, щоб зі мною домовлялися. А не я просився на переговори. У даному випадку ми вибудовуємо роботу так, щоб помирити всіх і направити на робочу хвилю", - додав спікер.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...