У Європі вирішили, що Януковичу не світить, хоч Ющенко і бухгалтер

Понеділок, 30 січня 2006, 16:31

Помаранчева революція не принесла Україні швидких змін до кращого, але почала поступовий рух знизу, що здатен змінити країну.

Такий висновок робить австрійська "Der Standard" за підсумками першого року президентства Віктора Ющенка.

"Der Standard" цитує слова людей, що "Ющенко, з яким пов'язували надії, не рятівник, а слабкий президент".

"Він більше схожий на бухгалтера, ніж на вождя народу", - приводить видання слова письменника Андрія Куркова.

Що стосується Юлії Тимошенко, то журналісти "Der Standard" приводять думку людей, які вважають, що "вона бореться за себе, не за нас".

"У виборах у березні будуть брати участь 43 партії, що шляхом таємних і складних договорів формуються в "блоки". Наразі, відповідно до опитувань громадської думки, лідирує "блок" Віктора Януковича, орієнтованого на Росію, але експерти сумніваються, що він зможе сформувати коаліцію більшості", - пише видання.

Видання відзначає "суперечливу картину" у країні: "більше свободи преси і більше контактів із Заходом, але більше і бідності для більшості населення".

"Мінімальна заробітна плата і пенсії були збільшені на значно меншу суму, їх не вистачає ні на життя, ні для того, щоб умерти. Коли на минулому тижні температура опустилася до мінус 30 градусів, температура в квартирах з центральним опаленням у панельних будинках не піднімалася вище одинадцяти градусів", - пише автор статті.

У той же час "Der Standard" відзначає, що "сотні тисяч молодих українців вперше у своєму житті побачили громадянське суспільство і демократію, що з ними можна дечого домогтися".

"Жовтогаряча революція не привела відразу до повороту до демократії і благополуччя, як сподівалися багато людей. Від влади люди тепер багато не чекають. Але почався поступовий рух знизу, здатний змінити країну", - говориться в статті.

За матеріалами Иносми.ру

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування