"РОСУКРЭНЕРГО" ЗІБРАЛОСЬ ПІДНІМАТИ ЦІНУ НА ГАЗ

Понеділок, 30 січня 2006, 20:01

Ціна імпорту російського і середньоазіатського газу в Україну в розмірі $95 за 1000 куб. м буде постійною лише в першому півріччі 2006 року.

Надалі вона буде залежати від вартості закупівлі середньоазіатського газу, повідомив виконавчий директор "РосУкрЕнерго" Олег Пальчиков, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ця ціна в $95 нам зрозуміла протягом першого півріччя - на шість місяців вона постійна. Надалі (вона) буде залежати від економіки закупівель середньоазіатського газу", - сказав він у прямому ефірі телеканалу "Інтер" у понеділок увечері.

Він підкреслив, що ціна $95 є "найоптимальнішою" на всій пострадянській території:

"Молдавія має $130, плюс довелося віддати свої газотранспортні мережі. Грузія має ціну $110, Україна - $95 і не втратила ніяких складових газових бізнесів", - сказав Пальчиков.

"Нафтогаз України" і "РосУкрЕнерго" планують до 1 лютого створити СП для продажу газу на внутрішньому українському ринку.

Це передбачено тристоронньою угодою про врегулювання російсько-української газової суперечки, підписаним у Москві 4 січня 2006 року за участю "Газпрому".

Відповідно до нього, СП із 1 лютого 2005 року купуватиме газ на російсько-українському кордоні в "РосУкрЕнерго", що визначено постачальником в Україну російського і середньоазіатського газу обсягом 34 млрд. куб. м у 2006 році і 58 млрд. куб. м - з 2007 року.

Уряд України заявляв, що ціна $95 буде діяти протягом п'яти років, на які підписане тристоронню угоду.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування