Рандеву Тимошенко з Єхануровим буде коштувати 600 тисяч?

Вівторок, 31 січня 2006, 10:00

Теледебати між представниками партій і блоків навряд чи відбудуться, запевняють експерти.

"Дебатами формат ток-шоу назвати вже не можливо. Адже закон визначає рівний доступ до ЗМІ, а показувати всіх 45 учасників (виборчих перегонів) – це недоцільно", - заявив гендиректор каналу ICTV Олександр Богуцький під час круглого столу по організації теледебатів.

За словами газети "Дело", "один з варіантів "селекції" учасників дебатів – на основі соцопитувань визначити десятку лідерів".

"Узяти партії, що потенційно будуть брати участь у формуванні уряду, а в регіонах – надати ефір кандидатам у мери", - йдеться у статті.

От тільки в суді, зазначають експерти, довести, які соціологічні дослідження достовірні, буде фактично неможливо.

Заступник голови Держкомітету інформаційної політики Віктор Петренко поставив питання: "За чиї гроші проводити теледебати?".

"Оскільки закон про це мовчить, платити повинні самі партії", - вважає він.

На думку комітету, партії цілком спроможні оплатити ефірний час. "Якщо брати з розрахунку тисяч десять гривень за хвилину, то година дискусії обійдеться в 600 тисяч гривень – суму, що партії цілком можуть собі дозволити", - сказало газеті джерело в Держкомітеті.

За словами видання, "йти на дебати готові майже всі, але не з усіма". "Ми готові дебатувати з представниками будь-якою політичною силою", - заявив представник Народного блоку Литвина Олег Зарубінський, додавши при цьому, що "Тимошенко також не випадає з їхнього числа".

У той же час заступник голови штабу БЮТ Микола Томенко заявляє, що "ми (БЮТ) хочемо дебатувати з Януковичем, це буде наша пряма вимога".

Також він додав, що БЮТ буде просити телеканали допомогти організувати "очну ставку" з лідером Партії регіонів, який "ховається, їздить по всій Україні і не дає їм себе упіймати".

У свою чергу, радник Януковича Ганна Герман заявила, що "Янукович піде на дебати з Ющенком". "Саме діалог влади й опозиції буде найбільш цікавий", - пояснила вона.

За словами видання, "есдеки також хотіли б бачити своїм опонентом представника "Нашої України". "Оскільки ми назвали свій блок "НЕ ТАК!", то було б цілком логічно подискутувати про те, що "не так" саме з НУ", - пояснив позицію СДПУ(о) Володимир Заєць.

У свою чергу представники Соцпартії заявили про готовність "спарингу" з "рівноважними" собі НСНУ, БЮТ, "регіоналами" або НДП.

Зі свого боку керівник інформдепартаменту штабу "Нашої України" Тетяна Мокріді зазначила, що "насамперед, теледебати повинні відбутися в рамках "трійки" - між прем'єр-міністрами – Янукович-Тимошенко-Єхануров".

Однак вона попросила трактувати її позицію як "особисту точку зору".

Українська правда за матеріалами газети "Дело"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування