Єхануров оголосив перерву, щоб підготувати СП "Нафтогазу" та РосУкрЕнерго

Вівторок, 31 січня 2006, 10:19

У засідання Кабінету міністрів у середу зроблено перерву через неготовність документів щодо створення спільного підприємства між НАК "Нафтогазом" та РосУкрЕнерго.

Як повідомив перший віце-прем’єр Станіслав Сташевський, експерти продовжують працювати над статутними документами СП, а також проектом міжурядового протоколу урядів України та Росії.

"Документи не готові, підписувати нема чого. Над документами працюють дуже серйозно, йде дискусія. І якщо вони так готуються, то мають бути підготовлені добре", - сказав Сташевський.

За його словами, пакет газових домовленостей опрацьовують працівники мінекономіки, мінфіну, мін’юсту та міністерства закордонних справ.

На питання, чи готовий висновок Антимонопольного комітету щодо створення СП, Сташевський зазначив: "Вони не можуть дати висновок, бо не готові документи".

Перший віце-прем’єр також підкреслив: "Якщо СП не буде узгоджено Антимонопольним комітетом, то документи про його створення не будуть підписуватись. Все буде відбуватися в рамках процедури, передбаченої українським законодавством".

Сташевський також сказав, що про зміст документів, які опрацьовує український уряд, відомо російській стороні. Він пояснив, що згідно з рішенням Кабміну статутні документи СП "Нафтогазу" та РосУкрЕнерго мають бути узгоджені урядом.

Засідання Кабміну, присвячене газовим домовленостям, почалось о 9 ранку та тривало 2 години, після чого було оголошено про перерву до 15.00.

Міністр палива та енергетики Іван Плачков сказав журналістам, що в цей час відбудеться нарада у Сташевського. Від інших коментарів він відмовився, лише додавши, що Україна домагатиметься встановлення ціни на російський газ 95 дол. за 1000 кубометів на всі наступні 5 років.

Також не захотів спілкуватися з пресою керівник "Нафтогазу" Олексій Івченко. "Всі питання до прем’єр-міністра", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування