Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин їздив на самокаті з номером ВР?

Вівторок, 31 січня 2006, 10:33

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко спростував чутки про висування його кандидатури на виборах мера Львова.

"Усі розмови про те, що я висуваюся мером Львова, Києва, що там ще... Херсона (сміється) - є лише чутками", - сказав він в інтерв'ю газеті "Україна молода".

"Я не знаю, чим пояснити чутки про моє висування у багатьох регіонах до різних органів представницької влади. Напевно, слід спитати ініціаторів... Хоча я не робитиму вигляд і не прикидатимусь необізнаним", - зазначив Луценко.

"Так, я знаю, що в мене є достатньо серйозна підтримка у людей. Я це відчуваю під час зустрічей, особистих прийомів, нескінченних поїздок по регіонах", - зізнався міністр.

"Я цим пишаюся, дуже ціную таку ознаку довіри, це дуже важливо для реформування такого органу, як МВС. Страшенно боюся, щоб це не пропало. Але такий побічний результат - для мене несподіванка. Ніколи не думав, що мене треба висувати в мери Львова, Києва чи Херсона...", - додав Луценко.

На питання, чи піде він у президенти, міністр відповів: "I таке часом підкидають. Маю на увазі знову чутки. Але, по-перше, мене абсолютно влаштовує діючий президент, я за нього багато здоров'я віддав, щоб сьогодні на це запитання іронічно відповідати "так" чи "ні".

"А по-друге, i це вже всім відомо й повністю відповідає дійсності, амбіції стати успішним міністром внутрішніх справ у мене переважують будь-які думки про майбутню політичну кар'єру", - додав Луценко.

У той же час він пояснив: "Олександр Олександрович Мороз просив мене щодо участі у виборах у Києві. Я вирішив, що це не завадить ні виборам у столиці, ні моїй діяльності у МВС, ні загальній лінії президента. А щодо Рівненщини я прийняв рішення самостійно, ще не знаю, під яким номером у списку...".

Стосовно політичної реформи Луценко зазначив: "Моє ставлення до неї неоднозначне. Звичайно, я відчуваю, що на сьогодні парламент набрав більшої ваги. При цьому, як видно, Верховна Рада від нетерплячки зарано почала випробовувати свої нові повноваження, які ще не набрали чинності. Це я кажу про відставку уряду".

"Взагалі, спікер Володимир Литвин мені нагадує хлопчика, який весь час їздив на самокаті, хоч i з номером ВР, а тепер йому раптом подарували "Жигулі", він вирішив у перший же день їх випробувати i в'їхав у тин", - пожартував міністр.

"Те саме стосується й поведінки депутатів від опозиції, які вже по двічі відставили деяких міністрів: коли дивишся, як вони "рулюють", хочеться перевірити в них права. Але це не моя компетенція. Давайте дозволимо провести цей екзамен виборцям, це буде найправильніше", - додав міністр.

Стосовно майбутніх виборів Луценко заявив: "Найперше, я не тільки оптиміст, а й реаліст. Тому ніякого реваншу в нас бути не може. Не можна увійти в майбутнє за квитками минулого".

"Тому хоч би скільки соціологи малювали відсотків Януковичу або іншим реваншистським блокам, вони ніколи не візьмуть більшість в українському парламенті. Так що єдність сил Майдану, сил антикримінальної революції - запорука перемоги. Це не агітація, це я констатую як людина з достатньо великим політичним досвідом", - додав міністр.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування