Луценко хоче полетіти до Щербаня

Вівторок, 31 січня 2006, 10:55

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко має намір на початку лютого здійснити візит до Сполучених Штатів, де обговорити питання екстрадиції оголошеного в міжнародний розшук екс-губернатора Сумщини Володимира Щербаня.

"Якби я там десь здибав пана Щербаня, думаю, це було б цікаво. Я б переконав його вертатися. Він же депутат Сумської облради, має недоторканність, то хай би приїжджав, чого боятись? Я б на його місці вже давно сів на літак, прилетiв i два мільйони зекономив би! Тим більше, що колекція зі 120 самоварів його чекає", - пожартував міністр в інтерв'ю "Україні молодій".

Що стосується сина Щербаня Артема, який балотується до парламенту по списку Партії регіонів, то в МВС "питань кримінального характеру до нього немає".

"Але те, що саме Артем Щербань знімав дуже великі гроші в одному з банків, які, сам каже, віддав за дзвінком батька невідомому чоловікові... Підозрюю, той незнайомець проїжджав повз відповідний виборчий штаб", - зазначив міністр.

На питання про видачу осіб, які знаходяться в розшуку і переховуються в Росії, Луценко відзначив, що "після спільної колегії двох міліцейських відомств, проведеної у Москві, Російська Федерація почала набагато більше видавати нам наших злочинців, яких розшукуємо".

"Ось днями отримали дуже серйозну партію бойовиків із донецьким корінням. Але ж Росія не видала жодного з тих, кого маєте на увазі ви. Цікаво, що мені за розшук Бакая, Боделана та інших дорікає i Генпрокуратура. Хоча на колегії ГПУ, яка відбудеться невдовзі, i де будуть заслухані недоліки роботи міліції, в тому числі і з цих питань, я готовий показати навіть адреси, за якими проживають усі ці діячі", - зазначив Луценко.

"Однак не від мене залежить позиція керівництва російського МВС. Вони покривають наших "біженців", - додав міністр.

На питання про закиди лідера БЮТ Юлії Тимошенко про те, що "кучмісти" досі не сидять, Луценко відповів: "Ви знаєте, коли я прочитав це запитання на "Українській правді", то не полінувався, взяв аркуш паперу i від руки написав відповідь Юлії Володимирівні".

"Відіслав свого керівника охорони завезти їй i вручити безпосередньо в приймальні. Дійсно, вручили. Я не розголошував це, сподіваюся, Юлія Володимирівна сама зможе все оцінити. Бо й мене турбує, чому бандити не в тюрмах", - зазначив він.

"Не сумніваюся, що Тимошенко, як i я, прекрасно знає, що ці злочини - підслідність прокуратури", - додав Луценко.

Стосовно проходження у списках Блоку Наталі Вітренко колишніх керівників львівської та закарпатської міліції Сала та Варцаби Луценко заявив: "Керівництво Блоку Наталі Вітренко викликається працівниками УБОЗу для надання пояснень, де i як вони контактували з людьми, які перебувають в українському та міжнародному розшуку".

"Сподіваюся, вони (керівники блоку) прибудуть до міліції. Якщо не прибудуть, то ухвалимо однозначне рішення про примусовий привід. Я одразу про це застерігаю, бо ніякої пощади для тих, хто прикривається політичними ідеями, якими б гарними вони не були (а реально - покривають криміналітет), не буде", - додав міністр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News