Путін думає, що раніше українці все збочували

Вівторок, 31 січня 2006, 11:08

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що Україна повинна заплатити за відбір російського газу під час холодів за обговореними раніше цінами.

"Важливо, щоб вони нам за це заплатили за тими цінами, про які ми домовилися", - сказав Путін на прес-конференції у вівторок, повідомляють РИА Новости.

"Це можна зробити і наприкінці лютого, це можна зробити й іншим чином, оскільки кількість газу, який Росія має постачати в Україну, обмежено 17 мільярдами на рік", - додав він.

За словами президента Росії, у даній ситуації важливо, що Україна, на відміну від минулого, "прямо визнає факти відбору газу".

"Ми розраховуємо, що нам вдасться збалансувати відносини з нашими українськими партнерами. Тішить той факт, що Україна, на відміну від минулих років, прямо сказала, що вона відбирає газ. Вони не стали ні замовчувати, ні збочувати що-небудь", - сказав Путін.

***

Водночас прес-служба "Газ України" у вівторок повідомила, що станом на 30 січня фактичне споживання природного газу в областях та містах України (на підприємствах промисловості, теплокомуненерго, у бюджетних установах і у населення) скоротилося в середньому на 11,55%.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування