Генпрокурор хоче посадити фальсифікаторів до виборів

Вівторок, 31 січня 2006, 11:48

Напередодні парламентських виборів потрібно завершити розслідування злочинів, пов’язаних з попередніми президентськими виборами.

На цьому наголосив генпрокурор Олександр Медведько, виступаючи під час колегії представників силових органів у вівторок.

"Немає очікуваних результатів по злочинах, вчинених під час президентських виборів, зокрема, навіть про заворушення під ЦВК 2004 року", - сказав він.

За його словами, "не викликають задоволення результати розшуку окремих високопосадовців, таких як Засуха, Боделан, Варцаба та інші".

Також, за словами Медведька, покарання повинні понести посадовці найвищого державного рівня, які перебувають у розшуку та звинувачувані у зловживанні владою, нецільовому використанні бюджетних коштів та розкраданні державного майна.

У свою чергу присутні на засіданні заступник міністра внутрішніх справ Олександр Бондаренко зазначив, що "російська сторона демонстративно не вживає розшукових заходів щодо Засухи, Боделана, Сацюка, Варцаби, Пукача та інших".

Водночас Медведько відзначив проблеми співпраці Генпрокуратури з іншими правоохоронними органами та недостатню ефективність їхньої роботи.

Відповідаючи на прес-конференції після колегії на питання, які саме недоліки роботи МВС він мав на увазі, Медведько сказав:

"Погляди у нас однакові, але я під час свого виступу зосередився на недоліках, оскільки ми для того і збираємось, щоб чесно і відверто сказати про недоліки, які в нас є, як в роботі прокуратури, так і в МВС та інших правоохоронних органах, виробити спільні напрацювання, щоб змінити ситуацію на краще".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування