Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кличка виросли шанси потрапити до парламенту

Вівторок, 31 січня 2006, 12:03

За Партію регіонів готові проголосувати 22% українських виборців, якби вибори відбулися найближчої неділі.

Такі дані опитування, проведеного Інститутом соціальної і політичної психології АПН України 20-27 січня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Трипроцентний бар'єр також подолали б Блок Юлії Тимошенко (14,7%), блок "Наша Україна" (13,8%), Соцпартія (6%), Народний блок Литвина (5,8%) та Компартія (5,4%).

Близькі до подолання 3%-ого бар'єру блок "Пора-ПРП" (2,8%) і Блок Наталії Вітренко "Народна опозиція" (2,5%).

Також зберігають відносно непогані шанси пройти в парламент Блок Костенка-Плюща (1,9%), Опозиційний блок "Не Так!" (1,7%) і партія "Свобода" (1,4 %).

Партія регіонів найбільший рівень підтримки має на Донбасі, у Криму та інших регіонах сходу і півдня країни, БЮТ домінує в центральних регіонах, а на північному сході, у Києві й у західних областях (крім Галичини) практично на рівних змагається за першість з "Нашою Україною".

"Наша Україна" найбільшою підтримкою користується в Галичині. Соцпартія досить сильні позиції має в центрі і на північному сході, Народний блок Литвина - у Криму, у центрі та у Києві.

Регіональні рейтинги Компартії в цілому відповідають середньоукраїнському за винятком Галичини, де комуністів підтримують найменше виборців.

Усього було опитано 2000 респондентів у 334 населених пунктах (146 - міських, 188 - сільських).

Опитування проводилося за квотною вибіркою, що представляє населення у віці від 18 років і більше. Середнє відхилення від норм вибірки складає 2,4%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування