У телевізорі знову лякають Ющенком, а комуністам пропонують повіситись

Вівторок, 31 січня 2006, 12:51

Блок Юлії Тимошенко, "Наша Україна" та Партія регіонів частіше за інші політичні сили протягом січня 2006 року ставали об’єктами застосування "чорного піару".

Про це свідчать результати моніторингу виборчої кампанії, проведеного Комітетом виборців України протягом 26 грудня 2005 – 26 січня 2006 року.

За даними КВУ, об’єктами застосування "чорного піару" ставали також Компартія, Блок Литвина та окремі кандидати на посади міських голів.

У своєму звіті КВУ наводить приклади застосування "брудних технологій" та "чорного піару", зафіксованих протягом місяця.

Зокрема, як сказано у звіті, 22 січня по 51 каналу Дніпропетровського облдержтелебачення йшла програма, яка не була позначена в анонсі телепередач.

"В цій програмі глядачам подавалася думка про те, що президент Ющенко є ставлеником США, впродовж всієї програми відбувалася підміна на екрані Державного прапора України прапором США", - йдеться у звіті.

КВУ також зазначає, що передача виходила без титрів, без назви, "тобто ні автора, ні інших вихідних даних не було вказано".

За даними КВУ, у середині січня у Дніпропетровську з’явилися листівки "Все буде Донбасс".

Комітет звертає увагу, що у вихідних даних зазначений пан Булгаков (відповідальний за поліграфію в 2004 році у штабі Віктора Януковича), місце друку – Донецьк. Однак в обласній організації Партії Регіонів відкидають причетність до виготовлення цих листівок.

У місті Горлівка КВУ зафіксував випадок роздачі представниками БЮТ листівки "Думай!” без вихідних даних, у якій містилася інформація, спрямована проти Партії Регіонів та Рината Ахметова.

На проспекті Леніна у Запоріжжі розклеєні листівки, на яких зображено зашморг та напис "Це для тебе, Комуняко".

У місті Нова Каховка Херсонської області КВУ зафіксував масову появу листівок двох типів без вихідних даних, в яких надруковано нібито звернення Віктора Януковича до українців:

Звернення містило рекомендації "Как вести себя во время зачистки Российскими миротворческими войсками Вашого города от террористов”.

На початку січня, за даними КВУ, у центрі Хмельницького були розклеєні листівки, на яких зображений міський голова Приступа у вигляді сніговика з морквою замість носа та відром на голові і підписано: "Хмельничани! УРА! Нарешті прийшла зима!!!! Під патронатом міського голови".

З 10 січня у цій же області поширювалися листівки: "Всеукраїнська соціальна акція ЕКО+25%”.

У них від імені БЮТ закликали отримати компенсації постраждалим від отруйних викидів шкідливих виробництв, зареєструвавшись у найближчому відділенні Приватбанку.

Штаб БЮТ оприлюднив заяву, в якій спростовує свою причетність до цієї листівки та називає це масштабною дискридитаційною кампанією щодо БЮТ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...