Генпрокурор чекає Щербаня на Пасху

Вівторок, 31 січня 2006, 13:03

Генеральний прокурор Олександр Медведько сподівається, що після засідання суду у березні цього року буде вирішено питання щодо депортації Володимира Щербаня в Україну.

"Я плекаю надію, що ми отримаємо його в Україні навесні", - сказав генпрокурор після конвенційної наради силовиків.

При цьому він поскаржився, що його відомству, зокрема, у цій справі дуже зашкодив закон про недоторканність депутатів місцевих рад.

Адже, за його словами, "місцеві ради розглядають подання прокуратури, але, здебільшого, їх не задовольняють".

Окрім цього, Медведько повідомив, що кримінальну справу стосовно свідчень колишнього голови ФДМ Миколи Чечетова по розкраданню держмайна і бюджетних коштів екс-президентом Кучмою та його оточенням, які було оприлюднено в Інтернеті, не відкрито.

"До генпрокуратури 18 січня надійшли матеріали з МВС. Ці матеріали мною доручено перевірити в порядку статті 97, тобто порушити або відмовити у порушенні кримінальної справи", - зазначив генпрокурор.

При цьому Медведько додав, що Чечетова було допитано ще по двох кримінальних справах щодо розкрадання держмайна і бюджетних коштів у Дніпропетровські області в якості свідка.

Назвати прізвища обвинувачених у цих справах генпрокурор "не може, оскільки матеріали спрямовані до суду, але слухання ще не почалося".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування