Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвину вже не подобаються вибори

Вівторок, 31 січня 2006, 14:41

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин пропонує підняти питання про доцільність існування пропорційної виборчої системи.

"Ми повинні думати вже зараз про те, яка виборча система потрібна Україні. Вона (пропорційна виборча система) породила масу проблем", - сказав Литвин на прес-конференції у вівторок у ході робочої поїздки в Харківську область.

Спікер висловив думку, що в ході голосування "буде великий відсоток випадків", оскільки виборцям буде складно розібратися з політичними партіями і блоками, внесеними в бюлетень.

Литвин підкреслив, що пропорційна виборча система "не є життєздатною", додавши, разом з тим, що її "єдиним позитивом" буде прискорення процесу політичного структурування суспільства.

На його думку, у майбутню Верховну Раду пройдуть "максимум" сім політичних партій. "Всі інші такої напруги вже не витримують", - сказав він, відзначивши, що "інші партії просто зійдуть з політичної арени".

Спікер висловив думку, що після виборів залишиться максимум два десятки політичних партій.

На сьогодні в Україні зареєстровано 125 партій. Для участі в парламентських виборах 26 березня 2006 року ЦВК зареєстрував 45 партій і блоків.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування