ЄХАНУРОВ РОЗІБРАВСЯ З ДОКУМЕНТАМИ РОСУКРЕНЕРГО

Вівторок, 31 січня 2006, 15:39

Кабінет міністрів на своєму засіданні погодив установчі документи спільного підприємства з "РосУкрЕнерго".

"Документи погоджено, передаємо в Антимонопольний комітет", - повідомив керівник "Нафтогазу" Олексій Івченко, на виході із засідання уряду.

Івченко додав, що при схваленні Кабміном статутних документів "всі зауваження міністерств і відомств були враховані".

Водночас він відмовився сказати, хто виступив співзасновником СП – "Нафтогаз" чи його дочірнє підприємство "Газ України".

Однак, представники "Нафтогазу" на умовах анонімності повідомили, що співзасновником СП став саме "Нафтогаз". При цьому СП створюється з РосУкрЕнерго "на паритетних засадах, тобто в рівних частках".

Раніше у вівторок через неготовність документів засідання уряду було перервано на 4 години, протягом яких у першого віце-прем'єра Станіслава Сташевського відбувалася нарада з газових питань.

Через півтори години після початку другої частини засідання уряду із зали вийшов представник секретаріату Кабміну. Він віддав проект статуту спільного підприємства заступнику голови "Нафтогаз України" Ігорю Вороніну.

Він в цей час чекав на ухвалення рішення у кулуарах і туалеті біля урядової зали, проводячи там останні консультації з колегами.

Представник секретаріату Кабміну сказав Вороніну вносити правки до статуту у приймальні Сташевського. Після чого він туди пішов з групою представників "Нафтогазу".

Як відомо, Воронін є куратором "РосУкрЕнерго" у "Нафтогазі України".

У вівторок Кабмін мав ухвалити рішення про створення спільного підприємства за участю "РосУкрЕнерго" для продажу газу на території України. 31 січня є граничним терміном для цього, бо так передбачено газовою угодою, підписаною на початку року між "Нафтогазом" і "Газпромом".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News