Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна ще два роки буде гнати російського сепаратиста в шию

Вівторок, 31 січня 2006, 16:35

Служба безпеки України заборонила громадянину Росії Кирилу Фролову в'їжджати на територію України протягом двох років за розпалення етноконфесійної ворожнечі між віруючими.

За словами джерела в правоохоронних органах, "громадянин РФ Фролов під час перебування на території України проводив діяльність, спрямовану на пропаганду сепаратистських, автономічних настроїв серед населення".

"Якщо українська сторона буде продовжувати боятися моєї точки зору, то доведеться відновлювати своє право через суд. Якщо не допоможе суд український, то - через міжнародний", - заявив зі свого боку Фролов.

Також він повідомив, що має намір приїхати знову в Україну, оскільки хотів би відновити організацію круглих столів і конференцій, і "не уявляє життя без Печерської Лаври, без Херсонеса". У той же час Фролов додав, що "репресії - це позиція слабких".

У свою чергу директор української філії Інституту країн СНД Володимир Корнілов заявив, що кілька тижнів тому в програмі "Іду на Ви" на каналі "1+1" міністр закордонних справ Борис Тарасюк, хоча і заявив у прямому ефірі про відсутність "чорних списків" із сотень російських громадян, під час рекламної паузи додав: "100, не 100, але десяток прізвищ є".

"До цього на території СНД цим (переслідуванням інакомислення) забавлявся тільки громадянин Лукашенко, який відмовляв журналістам і іншим громадянам республік СНД у в'їзді. От тепер почала забавлятися й українська влада", - додав Корнілов.

Як повідомлялося, 27 січня завідувач відділом Інституту країн СНД Фролов був затриманий представниками Держприкордонної служби України в аеропорті Сімферополя.

Йому було вручено постанову адміністрації прикордонної служби про заборону в'їзду на територію України, за одержання якої він розписався. У 15.05 Фролов вилетів до Москви.

Москва розцінює випровадження владою України з Криму російського вченого як дії, що не відповідають відносинам дружби і співробітництва між двома країнами, заявив МЗС РФ.

Фролов є одним з лідерів Союзу православних братств у Росії, а також, за даними джерел агентства, забезпечує організаційну підтримку діяльності молодіжної організації сепаратистського напрямку "Прорив", метою якої є відділення Криму від України.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...