Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка про референдум попросили батьки

П'ятниця, 10 лютого 2006, 14:09

Голова секретаріату президента Олег Рибачук не сумнівається у здатності українців розібратись у тонкощах змін до Конституції, які президент Віктор Ющенко має намір винести на всенародний референдум.

"Український народ довів, що він набагато краще розбирається в нюансах і тонкощах, ніж це здавалося як українським, так і багатьом зарубіжним політикам", - сказав Рибачук в п’ятницю на прес-конференції.

"Ми ж не говоримо про те, що в народ вкидається такий талмуд на тисячу сторінок. Ми говоримо про те, що це будуть публічні, експертні дискусії", - сказав він і підкреслив, що в обговореннях будуть брати участь і представники опозиції.

"У мене немає сумніву у здатності українців розібратися... Дійсно в Україні змінилося сприйняття народом свого власного голосу і здатність народу впливати на таке рішення", - зазначив він.

"В Україні народ відчув, що його думка може принципово міняти думку влади, бачення владою тих чи інших пріоритетів, навіть розвитку країни", - зазначив він.

На питання про те, що результати референдуму можуть бути неімплементовані Верховною Радою, як це було із попереднім подібним референдумом у 2000 році, Рибачук зазначив:

"Я думаю, що нова Верховна Рада звертає увагу на громадську думку. Якою буде суспільна думка, суспільне порозуміння, такою й буде і реакція парламенту".

Він також звернув увагу на те, що з врахуванням того, як проводились зміни до Конституції, президент говорить про те, щоб "покращувати і поглиблювати конституційну реформу".

Також він пояснив, що ідею проведення референдуму – це "ідея батьків Конституції, які безпосередньо брали активну участь у цьому процесі."

"І президент відгукнувся на цю ідею... ця ініціатива йде знизу. Це не в секретаріаті, тут, придумали таку технологію, а президент її озвучив. Я підтверджую, що до президента було багато звернень щодо того, яким чином відбуваються зміни до Конституції", - зазначив Рибачук.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування