Єхануров влаштує на Тузлі козацькі забави і обляпування фарбою

П'ятниця, 10 лютого 2006, 20:30

Прем’єр Юрій Єхануров взяв на себе зобов’язання розвивати острови Тузла та Зміїний.

Про це він заявив у п’ятницю у Львові під час зустрічі зі студентами Національного університету "Львівська політехніка".

"Я взяв на себе на Раді національної безпеки та оборони відповідальність за розвиток цих двох островів і хочу, щоб мені допомогли ідеями", - сказав Єхануров.

У зв’язку з цим прем’єр звернувся до студентів з пропозицією пропонувати свої ідеї.

"Чому не зробити якісь гарні ідеї? Що таке острови України? Така патріотична ідея, що обов’язково треба побувати на цих двох островах, такий туристичний маршрут зробити із заїздом в Севастополь, чому не побувати там і, може, якусь гру придумати для Тузли спеціально: пейнтболом чи козацькими забавами завершити", - сказав прем’єр.

"Для того, щоб закріпитися там, нам треба, щоб постійно були люди, щоб там було весело і щоб було зрозуміло, що це українська територія", - додав Єхануров.

Він зазначив, що ці два острови є важливими для України, оскільки вони визначають межі української морської економічної зони, в якій на шельфі є досить серйозні поклади нафти та газу.

Так, Єхануров зазначив, що в цьому році планується розпочати серйозні роботи щодо розробки двох родовищ поблизу острова Зміїний – Одеського та Безимяного.

Як відомо, ці два острови є предметом суперечок між Україною та Росією (острів Тузла), Україною та Румунією (острів Зміїний).

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...