За три дні Генпрокуратура зрозуміла, що має справу з тілом Гонгадзе

Субота, 11 лютого 2006, 09:41

Державний обвинувач у справі про вбивство Георгія Гонгадзе Володимир Шилов упевнений в тому, що в суді фігурує тіло Гонгадзе.

"Тут сумнівів немає – це тіло Георгія", - сказав Шилов в інтерв'ю газеті "Сегодня", опублікованому в суботу.

Як повідомлявся, раніше Шилов заявляв, що не може цього стверджувати. "Сьогодні не досліджені матеріали експертиз, не допитані експерти. І я не маю права стверджувати, чиє це тіло", - говорив він в інтерв'ю "Комерсант Україна", опублікованому в середу.

В інтерв'ю "Сегодня" він нагадав, що мати журналіста Леся Гонгадзе у середу заявляла про неможливість слухання справи без висновку ще однієї експертизи.

"Але в матеріалах є висновки чотирьох інших експертиз, що стверджують достовірно, що це тіло Георгія. Очікувати результатів ще однієї, призначеної на прохання потерпілої, вважаємо недоцільно", - сказав Шилов.

Разом з тим, заступник генпрокурора Віктор Кудрявцев, що курує підтримку держобвинувачення в судах, повідомив, що суд не може винести вирок генералові Олексію Пукачу, що знаходиться в розшуку.

Він пояснив це тим, що Пукач не переданий суду, а значиться в документах процесу як "особа, у відношенні якої матеріали виділені в окреме провадження".

"Якщо його зараз судити і засудити, то буде грубо порушене його право на захист, а це протизаконно", - сказав Кудрявцев, додавши, що роль і особистість генерала все-таки є "предметом дослідження даного процесу".

Він також повідомив, що існують інші докази провини обвинувачуваних в убивстві журналіста, крім їхнього визнання (двоє з трьох підсудних визнали свою провину повністю, а один – частково).

"Це і численні висновки експертів, і результати відтворень тих або інших обставин, причому, проведених обвинувачуваними за участю адвокатів порізно, щоб потім порівняти, і речовинні докази", - сказав він.

"Наприклад, дещо підсудні викинули після вбивства, слідство потім знайшло ці речі там, де і показали обвинувачувані", - розповів Кудрявцев.

Разом з тим, адвокат Лесі Гонгадзе Андрій Федур підтвердив "Сегодня", що двоє міліціонерів визнали свою провину в убивстві журналіста повністю, а один – частково.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
Усі новини...