Росія нарешті пояснила Україні, якого м'яса і молока хоче

Субота, 11 лютого 2006, 12:06

Російська сторона передала Міністерству аграрної політики України пакет документів зі своїми пропозиціями по врегулюванню питання постачань української продукції тваринництва.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив у суботу керівник прес-служби Мінагрополітики Олександр Горобець.

"Сьогодні російська сторона передала нам пакет документів щодо режиму постачань мясомолочной продукції з України і врегулювання ситуації, що склалася", - сказав він.

За його словами, українська сторона планує в оперативному порядку вивчити російські пропозиції для того, щоб вже у наступний вівторок у Москві знайти загальні шляхи вирішення ситуації.

Міністерство агрополітики сподівається на те, що питання постачань української продукції тваринництва буде остаточно вирішене до кінця наступного тижня.

Як повідомлялося, Росія з 20 січня заборонила постачання української продукції тваринництва.

Раніше в телефонній розмові міністр агрополітики України Олександр Баранівський і міністр сільського господарства Росії Олексій Гордєєв домовилися про зустріч у Москві для врегулювання питання постачань м'ясомолочної продукції з України.

Тим часом, українські молочні підприємства почали знижувати виробництво продукції, зокрема, сирів, через заборону Росією постачань українських продуктів. Експерти оцінюють щомісячні збитки молочної галузі через санкції Росії в $50-60 млн., а м'ясної галузі - $12-15 млн.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування