Ющенко не дозволив заморозити ціни на газ

Субота, 11 лютого 2006, 12:39

Президент Віктор Ющенко зі своїми пропозиціями повернув для повторного розгляду Верховною Радою закон про мораторій на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги.

Законом, прийнятим парламентом 19 січня цього року, пропонується на період до встановлення розміру мінімальної зарплати і пенсій на рівні прожиткового мінімуму та до погашення заборгованості із виплат зарплати та стипендій запровадити мораторій на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги та спожиті у побуті природний газ і електроенергію, послуги громадського транспорту (крім таксі).

На думку Ющенка, запропоновані зміни не відповідають Конституції України, Господарському кодексу України та Законам України "Про ціни і ціноутворення", "Про житлово-комунальні послуги", "Про місцеве самоврядування в Україні", повідомляє прес-служба президента.

Ющенко також повернув для повторного розгляду Верховною Радою Закон "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення і Кримінального кодексу України", прийнятий 19 січня.

Законом пропонується визначити, що в разі встановлення відповідальності за одне і те саме діяння одночасно обома зазначеними Кодексами винні особи нестимуть відповідальність за Кодексом України про адміністративні правопорушення.

На думку президента, нові норми законодавства про адміністративні правопорушення і кримінального права не узгоджуються зі статтею 61 Конституції України щодо індивідуалізації юридичної відповідальності особи, створюють конкуренцію між нормами двох Кодексів, якими вже передбачено порядок вирішення цього питання.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування