Януковичу ледь не відмовили в реєстрації. Через релігію

Субота, 11 лютого 2006, 16:21

Виборча комісія Криму в суботу зареєструвала 91 кандидата в депутати Верховної Ради автономії від виборчого блоку "За Януковича!".

Таке рішення було прийнято після того, як міжпартійна конференція блоку внесла корективи у виборчу програму.

9 лютого виборчком не зміг прийняти рішення щодо реєстрації кандидатів від блоку. Відзначалося, що пункт програми блоку, у якому говориться про "підтримку канонічної Української православної церкви Московського патріархату", може трактуватися як розпалення релігійної ворожнечі.

В даний час він замінений на "підтримку Української православної церкви Московського патріархату, поважне ставлення до інших релігійних організацій, що прославляють мир, стабільність і процвітання Криму".

Секретар виборчкому Олександр Оголь відзначив, що таке формулювання не може трактуватися як заклики до розпалення релігійної ворожнечі.

Крім того на своєму засіданні в суботу виборча комісія зареєструвала списки кандидатів у депутати кримського парламенту від виборчого блоку "За Крим" (60 чоловік), кримської організації партії "Третя сила" (29), кримської організації Партії промисловців і підприємців України (44), "Народного блоку Литвина" (96), "Кримськотатарського блоку" (9), блоку "Не Так!" (99), блоку Наталі Вітренко "Народна опозиція" (27) і кримської організації партії "Християнсько-демократичний союз" (14).

Таким чином, виборча комісія Криму зареєструвала списки кандидатів у депутати кримського парламенту 19 суб'єктів виборчого процесу.

Глава комісії Олексій Кондратенко повідомив, що всього до виборчкому за підписними листами звернулися більше 50 партій і блоків.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування