Литвин боїться, що мішки грошей "Криворіжсталі" можуть з'їсти

Субота, 11 лютого 2006, 16:32

Голова Верховної Ради Володимир Литвин застерігає щодо коштів, отриманих від продажу "Криворіжсталі".

Відповідаючи в суботу на питання працівників Черкаського державного технологічного університету, Литвин відзначив, що дане підприємство було продано за велику ціну, але тепер ніхто не знає, що робити з цими грішми, щоб "їх не з'їла інфляція".

"Ви ж розумієте, що за цей завод просто принесли мішки з грішми, з таким же успіхом ці гроші можна було б надрукувати", - пояснив спікер ВР.

Литвин також звернув увагу на те, що новий інвестор "Криворіжсталі" не виконує інвестиційні зобов'язання.

За його словами, інвестор, зокрема, пообіцяв, що в 2005 році заробітна плата на підприємстві буде підвищена на 12%, а в результаті зарплату працівникам підвищили усього на 3%.

Також Литвин бачить небезпеку в тому, що "Криворіжсталь" є монополістом по виготовленню будівельної арматури.

За словами спікера, якщо підприємство вирішить підвищити вартість будівельної арматури, то автоматично в країні різко піднімуться ціни на житло.

"Я за те, щоб ми йшли на приватизацію, але ми повинні прораховувати, які галузі, які напрямки і підприємства забезпечать нам національну безпеку", - заявив він.

24 жовтня компанія "Mittal Steel Germany GMBH" стала власником державного пакета акцій ВАТ "Криворіжсталь" у результаті перемоги в конкурсі. Держпакет був придбаний за 24 млрд. 200 млн. грн.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...