Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко поговорить з розбещеними бізнесменами з минулого століття

Субота, 11 лютого 2006, 18:18

Президент Віктор Ющенко виступає за впровадження в найближчі роки програми енергоефективності української економіки.

"Вже найближчим часом я очікую від уряду Єханурова нових серйозних проектів з енергозбереження", - сказав Ющенко у своєму радіозверненні до народу в суботу.

Він повідомив також, що на центральному рівні буде створено Агентство з питань енергозбереження.

"Українська металургія розбещена дешевим газом. У витратах підприємств його споживання складає 10-15%, у той час, як в Європейському Союзі – утричі менше. При цьому прибутковість наших заводів значно нижча від західних компаній", - відзначив він.

"Ми не можемо дозволити собі жити у минулому столітті", - сказав президент. Він повідомив, що найближчим часом зустрінеться з представниками великої вітчизняної промисловості, щоб обговорити питання енергозбереження.

"Уряд підтримуватиме інвестиції бізнесу в енергозбереження через спеціальні податкові і тарифні пільги. Це загальноєвропейська практика, яку має впровадити і Україна", - пообіцяв Ющенко.

Президент наголосив, що Україна має можливість скоротити споживання в цій сфері вдвічі, як у промисловому, так і в комунальному секторі.

Він також висловився за розширення мережі партнерів в енергетичній співпраці. "Ми повинні шукати нових партнерів у світі і боротися за участь в міжнародних енергетичних проектах", - сказав він.

Разом з тим, президент закликав більше спиратися на власні енергетичні ресурси. "Зростання світових цін на нафту і газ робить перспективним видобуток їх на шельфі Чорного моря, в інших регіонах України", - зазначив Ющенко.

Він повідомив, що вже найближчим часом планується залучити великих інвесторів для участі в розробці нових родовищ нафти і газу.

"Критерієм успішності програми стане зменшення енергоспоживання вже протягом найближчого року на 10%", - сказав президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування